Domain Da Pa Sorgulama

Detaylı Whois Sorgulamanın En Hızlı Ve Güvenilir Adresi DomainDetay.com'da

Domainler Ne Zaman Düşer?

Domainler Ne Zaman Düşer?

Alan adı; bir sitenin internetteki adresidir. Takdir edersiniz ki, IP adreslerinin ezberlenmesi bir hayli zor! Bu noktada, IP adreslerinin yerine kullanılması adına geliştirilen alan adı sayesinde isimlendirme problemi çözülür. Alan adı ile ilgili olarak bilinmesi gereken detaylardan birisi de domainler ne zaman düşer konusu!

Domainlerin Düşmesi Ne Anlama Gelir?

Bir diğer adı domain olan alan adının kullanılması için ilk olarak kayıtlarının yapılması gerekir. Domain kaydının belirli bir süresi vardır. En az bir, en çok on yıl olacak şekilde kayıt işlemleri gerçekleştirilir. Drop domain ise alan adının düşmesini ifade eder. Domain kayıt süresinin dolmasıyla beraber domainlerin başka bir kişi veya şirket tarafından kaydedilmeye müsait hale gelmesi olarak tanımlanabilir.

Düşen bir alan adının satın alınması birçok avantajı da beraberinde getirir. Her şeyden önce, SEO çalışmalarından tam verim alınması söz konusudur. Ancak, satın alınan alan adının eski amacıyla paralel bir şekilde kullanılması gerekir. Bu sayede, SEO açısından verimli olur.

Domainlerin Düşme Zamanı ile İlgili Olarak Bilinmesi Gerekenler!

Domainler ne zaman düşer sorusuna cevap vermek mümkün! Ancak, herhangi bir alan adını gözüne kestirenlerin bu konuda detaylı bir araştırma yapması gerekiyor. Alan adının kayıt süresi sona erer. Bir başka deyişle, kayıt yenilemesi yapılmalıdır. Alan adı sahipleri; kayıt yenileme işlemlerini unuttukları veya söz konusu alan adı ile çalışmak istemedikleri için bu süreci gerçekleştirmezler. Bu noktada, kayıt yenileme işlemi yapılmayan bir alan adı registrar firma tarafından askıya alınır. Askıya alınma süresi; alan adının son tescil süresinden itibaren üç ay olarak tanımlanabilir.

İlk bir aylık sürece Registrar Hold süreci adı verilir. Bu süreçte, yalnızca DNS’lerin askıya alınması söz konusudur. Bir başka deyişle, kayıtlar temelli olarak silinmez. Ayrıca, süresi biten domainler; ücreti karşılığında geri alınabilir. Birinci aşamanın ardından Redemption Period adı verilen ikinci aşama başlar. Tıpkı ilk aşama gibi 30 gün devam eden bir süreçtir. Alan adı sahibi; bu süreçte de kayıt yenileme işlemi yaparak domaini geri alabilir. Son aşama ise Pending Date olarak isimlendirilir. 6 günlük bir süreçtir. Bu süreçte de yenileme yapılmadığı takdirde domain registry kaydı silerek domainin resmen düştüğünü ilan eder.

Sonuç olarak, alan adı ne zaman düşer sorusuna 66 ila 72 gün arasında cevabı verilebilir. Bir domainin düşmesi; onun yeniden tescil edilmeye müsait hale gelmesi olarak da yorumlanabilir.

Domainler Saat Kaçta Düşer?

Domainlerin ne zaman düşeceğini tahmin etmek mümkündür. Bunun yanı sıra, domainler saat kaçta düşer sorusuna da cevap verilebilir. Domainin uzantısına göre farklı saatlerde düşmesi söz konusudur.

  • Dünyanın en çok kullanılan alan adı uzantısı olarak bilinen com uzantılı domainler; 21.00 – 22.00 arasında düşer.
  • Bir diğer popüler alan adı uzantısı olan net uzantılı domainler ise 20.00 ila 21.30 saatleri arasında düşer.
  • Son olarak, org uzantılı domainlerin 16.00 ila 18.00 arasında düştüğünü söylemek gerekir.

Domain sırası geldiği halde düşmeyen domainlere de rastlanabilir. Ancak, bu domainler; o gün düşmeseler dahi bir sonraki gün aynı saatler içerisinde kesinlikle düşer.

Alan adı satın almak isteyenlerin uyanık olması şarttır. Çünkü, düşmesi muhtemel domainler; aynı zamanda domain backorder firmaları tarafından da takip edilir. Bu yüzden, domainleri kaptırmamak adına auto- refresh yapan browser ile çalışılmalıdır.

Son olarak, domaine sahip olmak adına tarih ve saat hesaplamaları eksiksiz bir şekilde yapılmalıdır.


17/09/2021 13:44
domainler ne zaman düşer, alan adı ne zaman düşer, domainler saat kaçta düşer