Domain Da Pa Sorgulama

Detaylı Whois Sorgulamanın En Hızlı Ve Güvenilir Adresi DomainDetay.com'da

DA PA Sorgulama Nasıl Yapılır?

DA PA Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet sitesinin kalitesini ölçmek adına kullanılan çok sayıda araç bulunuyor. Yüksek kaliteye sahip bir internet sitesi; SEO çalışmaları ile beraber Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilir. İnternet sitesinin kalitesinin belirlenmesi noktasında öne çıkan kavramlardan birisi de DA PA sorgulama!

İnternet kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başaran, belirli bir kitle edinen sayfaların yalnızca SEO açısından değil her konuda başarılı olduğunu ifade etmek gerekir.

DA Nedir?

Açılımı; Domain Authority olarak bilinir. Bir başka deyişle, domain otoritesidir. İnternet sitesinin sahip olduğu skoru gösterir. 0 ile 100 arasında değişen bir puanlama ile ortaya çıkar. Ayrıca, 40’tan fazla değişkenin incelenmesi ile belirlenen bir algoritmadır. Link çıkışları, alınan backlinkler, diğer puanlama sitelerinden alınan veriler dahil olmak üzere çok sayıda kriterin önem taşıdığını ifade etmeliyiz.

DA PA sorgulama işlemlerinin ilk kısmını ortaya çıkaran DA skoru yüksek olduğu takdirde internet sitesinin otoriter bir kimliğinin olduğu belirlenir. Bunun yanı sıra, sitenin arama motorlarında yükselme şansının fazla olduğu ortaya çıkar. Ancak, DA skorunu yükseltmek için bir hayli çaba göstermek gerekir. Bir başka deyişle, bir anda değişebilecek bir skor değildir.

PA Nedir?

PA DA sorgulama işlemleri için önem taşıyan bir diğer unsur PA olarak bilinir. Açılımı Page Authority yani sayfa otoritesidir. Alan adı içerisindeki herhangi bir sayfanın skorunu ölçmeye yarar. Ancak, tek bir sayfa belirtilmediği takdirde sitenin geneli incelenir. Bir başka deyişle, tüm sayfaların genel ortalamasını ortaya çıkarır. PA; tıpkı DA gibi 0-100 arasında bir puanlama vaat eder. Ancak, DA’ya kıyasla çok daha karmaşık bir algoritma kullandığından bahsetmek gerekir.

PA skoru yüksek olduğu takdirde sayfanın otoritesinin de bir o kadar yüksek olduğu ortaya çıkar. Ayrıca, web sitesi sahipleri; yeni bir içerik paylaşmalarıyla beraber içeriğin değerini sorgulatma şansına erişirler. PA skoru; bilhassa sektördeki rakip işletmelerin siteleriyle kıyaslama yapmak adına kullanılır.

DA ve PA Değerleri Nasıl Sorgulanır?

DA PA değeri sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek oldukça basittir.  Bunun için yalnızca MOZ orijinal web sitesine giriş yapılmalıdır. Bu site sayesinde istenilen farklı bir sitenin DA ve PA değerleri öğrenilir. Birtakım kısıtlamalar bulunabilir. Ancak, yine de DA ve PA değerleri hakkında gerekli tüm bilgilere erişmek mümkündür. Bu işlem ücretsiz olarak yapılır. Bunun yanı sıra, ücretli üyelik sayesinde detaylı raporları inceleme imkanı da vardır. Ücretsiz versiyonunda yalnızca domain otorite puanı ve belirli sayfaların PA değerleri incelenir. Buna ek olarak, internet üzerinde MOZ orijinal web sitesi dışında DA PA değeri sorgulama işlemleri yapılacak farklı siteler de bulunabilir.

DA ve PA değerleri; birçok kişinin dikkat etmediği bir husustur. Ancak, bu iki değerin üzerinde durulması şarttır. Domain ve sayfa otorite puanları arttırıldığı takdirde sitenin doğru yolda olduğu ortaya çıkar. Ayrıca, sayfa sahibinin DA ve PA değerlerine göre nasıl bir yol izlemesi gerektiğine de karar verilir.

Domain DA PA sorgulama işlemlerinin ardından bazı hususlara karar verilmelidir. Hem DA hem de PA puanı arttırılmalıdır. Her şeyden önce, güvenilir kaynaklardan gelen güçlü bağlantıların sayısını arttırmak adına çaba gösterilmelidir. Bunun yanı sıra, düşük değerli kaynaklarla olan ilişkilerden ivedilikle kurtulmak gerekir. Ayrıca, SEO çalışması da önem taşır. Site içi olduğu kadar site dışı SEO çalışmalarına da önem verilmelidir. Bu sayede, DoFollow linkler alınabilir. Sonuç olarak, DA ve PA skoru; en kısa sürede arttırılır.


20/09/2021 17:16
da pa sorgulama, pa da sorgulama, da pa değeri sorgulama, domain da pa sorgulama