Domain Da Pa Sorgulama

Detaylı Whois Sorgulamanın En Hızlı Ve Güvenilir Adresi DomainDetay.com'da

DA PA Nedir?

DA PA Nedir?

Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak isteyenlerin SEO çalışmasına başvurduğu biliniyor. Ancak, bu çalışmalar dikkatli bir şekilde yapılmadığı takdirde pek işe yaramaz. SEO çalışmaları yapanların aklında yer alan sorulardan birisi de DA PA nedir sorusu!

DA Nedir?

Açılımı Domain Authority yani domain otoritesi olmakla beraber herhangi bir web sitesinin arama motoru sonuçlarında ne kadar iyi olacağını tahmin etmeye yarar. 1 ile 100 arasında değişen bir değerdir. Bir başka deyişle, internet sitesinin itibarını ortaya çıkarır. Domain Authority değeri; birçok kriterin dikkate alınması sayesinde belirlenir. Link çıkışları, alınan backlinkler ve diğer puanlama sitelerinden alınan verilerin dahil edilmesi sayesinde ortaya DA skoru çıkar. Söz konusu puan yüksek olduğu takdirde internet sitesinin baskın olduğuna dair bir izlenim elde edilir. Ayrıca, sitenin arama motorlarında yükselme şansı daha fazladır. Fakat, DA skorunu bir anda yükseltmek mümkün değildir. Uzun vadede yapılacak işlemler ile daha iyi bir skor elde edilebilir.

PA Nedir?

PA ise Page Authority olarak bilinir. Bir başka deyişle, sayfa otoritesidir. Alan adı içerisindeki herhangi bir sayfanın skorunu gösterir. Ancak, tek bir sayfa belirtilmediği takdirde sitenin geneli incelenir. Bu sayede, tüm sayfaların ortalaması sunulur. PA skoru da tıpkı DA skoru gibi 1 ile 100 arasındadır. Fakat, PA; DA’ya kıyasla çok daha fazla kriteri dikkate alarak skoru belirler. Bunun yanı sıra, sitede paylaşılan her bir yeni içeriğin ardından PA skoru değişebilir.

DA ve PA Değerleri Nasıl Sorgulanır?

DA PA nedir sorusunun yanı sıra bu değerlerin nasıl sorgulandığı da birçok kişinin aklında yer alıyor. DA PA değerlerini öğrenmek adına ilk olarak MOZ orijinal web sitesine giriş yapılmalıdır. Ücretsiz olarak sunulan bu işlem sayesinde web sitesinin DA ve PA değerleri en kısa sürede öğrenilir. Buna ek olarak, isteyenler için ücretli uygulamalar da vardır. Bu sayede, DA ve PA değerleri ile ilgili çok daha detaylı raporlara erişim sağlanır. Bunun yanı sıra, MOZ dışında internette yer alan farklı siteler aracılığıyla sorgulama yapılması mümkündür.


19/09/2021 18:22
da pa, da pa nedir